Vandaag (pagina 268) - NRC (2024)

Energiecompensatie‘Studenten niet uitsluiten van toeslag’De gemeente Amsterdam sluit studenten ten onrechte uit van het recht op een energietoeslag bedoeld voor minima, oordeelt de rechter.
SpitsMeer files in 2022, Rotterdam drukste stad om in te rijdenHet was vorig jaar drukker op de weg dan in 2021. In Nederland liepen automobilisten de meeste vertraging op in Rotterdam, aldus het jaarlijkse rapport van TomTom.
UitspraakGerechtshof in zaak tegen de staat: Marechaussee moet stoppen met discriminerende controlesHet Haagse gerechtshof fluit rechtbank terug en benadrukt negatieve gevolgen van etnisch profileren voor de maatschappij.
ErkenningTweede Kamer wil onderscheiding voor Jan Zwartendijk, redder van duizenden JodenZwartendijk redde in Litouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden Joden. Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma laat aan de koning weten dat Zwartendijk „erkenning, een standbeeld en een prominente plek in onze geschiedenisboeken” verdient.
DansrelChoreograaf Goecke biedt excuses aan na besmeuren van recensent met hondenpoepChoreograaf Marco Goecke heeft zijn excuses aangeboden nadat hij zaterdag een critica van de Frankfurter Allgemeine Zeitung besmeurde met de poep van zijn teckel Gustav.
InfectieziekteCovid was in eerste golf 24 keer zo dodelijk als griepDe kans om te sterven door corona is groter dan bij griep. Vooral tijdens de eerste golf was dat verschil heel groot.
KlimaatmaatregelenCO2-uitstoot vrachtwagens en bussen moet van ‘Brussel’ flink omlaag, maar niet naar nulHet wetsvoorstel van de Europese Commissie om de CO2-uitstoot met 90% te verlagen is een tegenvaller voor milieuorganisaties.
Financiële compensatieRechtbank: gemeente Amsterdam sluit studenten ten onrechte uit van recht op energietoeslagVolgens de rechtbank Amsterdam maakte de gemeente ten onrechte onderscheid tussen sociale minima en studenten.
SalarisstijgingEerste Kamer keurt minimumloon per uur goed, stijging voor honderdduizendenHet minimumloon per uur betekent een salarisverhoging voor honderdduizenden Nederlanders; 5 procent voor wie 38 uur werkt, 10 procent voor een 40-urige werkweek.
OnderwijsKamer steunt wetswijziging: weer loten bij toegang hoger onderwijsVoor toegang tot studies met een numerus fixus mag weer worden geloot. De huidige selectieprocedure pakte oneerlijk uit. De Wet op het Hoger Onderwijs wordt hiertoe gewijzigd.
LiquidatieOM eist 22 jaar cel tegen ‘Zwarte Cobra’ Henk R. voor dubbele moord uit 1993R. kon tot nu toe niet vervolgd worden voor de moordaanslag omdat hij in de VS een andere straf uitzat. Bij zijn terugkeer in Nederland in 2021 werd de Zwarte Cobra direct opgepakt.
‘Opruiing tegen de staat’Iraanse filmmaker Mohammad Rasoulof vrijgelaten uit gevangenisFilmmaker Mohammad Rasoulof (‘There is no Evil’) zat sinds juli 2022 vast in een Iraanse gevangenis voor ‘opruiing tegen de staat’. Dinsdag werd hij formeel vrijgelaten.
OnderzoekBelastingdienst India doorzoekt kantoren BBCMogelijk houden de invallen verband met 'The Modi Question', een onlangs uitgebrachte kritische documentaire van de Britse omroep over premier Narendra Modi.
Etnisch profilerenHof: marechaussee discrimineert bij grenscontroles, mag huidskleur niet meewegenHet oordeel van het gerechtshof in Den Haag wijkt af van het eerdere vonnis van de rechtbank, dat er geen sprake was van discriminatie bij het grensbeleid.
Ongeneeslijk ziek10.000 nieuwe stamcel- en bloeddonoren na oproep PSV-perschef Thijs SlegersOpvallend veel mannen meldden zich aan als donor na een oproep van de ongeneeslijk zieke Slegers. Matchis kreeg 7.000 nieuwe aanmeldingen, Sanquin 3.000.
OppositieGolf aan arrestaties van tegenstanders Tunesische president SaiedSinds 2021 trekt Kais Saied steeds meer macht naar zich toe. De afgelopen dagen werden meerdere belangrijke tegenstanders van de president gearresteerd.
Storm GabrielleStorm Gabrielle laat spoor van vernieling achter in Nieuw-ZeelandHet noodweer treft Nieuw-Zeeland slechts twee weken na eerdere overstromingen in hetzelfde gebied.
ChaosOnderzoekscommissie: UEFA grote schuldige veiligheidschaos Champions League-finaleDuizenden supporters met een nepkaartje probeerden tijdens de Champions Leaguefinale afgelopen jaar in Parijs het stadion in te komen.
BenoemingOud-minister Grapperhaus nieuwe topman juridische tak DeloitteOud-minister Ferd Grapperhaus is sinds 1 februari in dienst bij Deloitte, dat zijn aanstelling aanvankelijk stilhield vanwege zijn persoonlijke beveiliging.
GeheimhoudingWanneer mag justitie de mails van de advocaat lezen? OM en advocatuur worden het niet eensDe Nederlandse Orde van Advocaten is ontevreden over het voorstel van het OM om op een andere manier met vertrouwelijke informatie om te gaan.
Vergiftigingen‘Bekendheid ‘middel X’ leidt tot toename gebruik’Het aantal mensen dat overlijdt na inname van ‘middel X’ is in 2022 flink gestegen, constateert het Nederlands Vergiftigingen Informatiecentrum (NVIC). Dat ziet een verband met informatieverstrekking door Coöperatie Laatste Wil.
Geo-engineeringStofwolk in de ruimte kan helpen tegen klimaatveranderingMet een wolk van korreltjes tussen de aarde en de zon zou klimaatverandering te remmen zijn. Maar wat is het ideale korrelformaat?
Tentoonstelling VermeerExtra kaarten voor uitverkochte Vermeer-tentoonstellingDrie dagen na de opening van de tentoonstelling ‘Vermeer’ waren alle 450.000 kaartjes uitverkocht. Het Rijksmuseum heeft dinsdag extra kaarten beschikbaar gesteld.
ZiekenhuizenMinister beslist: kinderhartcentra Rotterdam en Groningen blijven openNa een slepende discussie over welke kinderhartcentra open mogen blijven, heeft minister Ernst Kuipers voor Rotterdam en Groningen gekozen.
VoetbalTsjechische voetbalinternational Jankto komt uit voor hom*oseksualiteitIn een video die Jankto maandagmiddag deelde op zijn Twitteraccount zegt hij dat hij zichzelf „niet meer wil verbergen.” De 27-jarige is een van de weinige actieve profvoetballers die openlijk uit de kast is gekomen.
KunstkritiekChoreograaf Marco Goecke gooit stront in gezicht van Duitse theatercriticusTijdens een voorstelling van Staatsballet Hannover heeft choreograaf Marco Goecke hondenpoep gesmeerd in het gezicht van een theatercriticus van de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Zij had zijn choreografie „onsamenhangend” genoemd.
GeneeskundeThuistest bij pijn op borst alternatief voor ziekenhuisAmbulancemedewerkers die een bloedtest doen bij mensen met pijn op de borst, behalen hetzelfde resultaat als de eerste hulp van het ziekenhuis.
BedreigingVijf maanden cel in hoger beroep voor fakkeldrager bij Kaags huisDe rechter heeft de man veroordeeld voor bedreiging van zowel D66-leider Sigrid Kaag als voormalig topambtenaar Joris Demmink.
KunstroofElf stukken gestolen uit keramiekmuseum Princessehof in LeeuwardenBij de kunstroof verdwenen vier objecten, zeven andere werden dichtbij het museum in stukken gevonden. De daders „leken specifieke kennis” te hebben, schrijft het Princessehof.

Meer Vandaag...

Vandaag (pagina 268) - NRC (2024)

References

Top Articles
LEGO 10391 Pharrell Williams: Over the Moon - Set zum Film Piece by Piece offiziell vorgestellt
Piece By Piece: Pharrell Williams' Lego biopic praised by critics
Creepshotorg
Walgreens Harry Edgemoor
Dairy Queen Lobby Hours
UPS Paketshop: Filialen & Standorte
Chambersburg star athlete JJ Kelly makes his college decision, and he’s going DI
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Mohawkind Docagent
Mustangps.instructure
Flights to Miami (MIA)
Gameday Red Sox
Back to basics: Understanding the carburetor and fixing it yourself - Hagerty Media
Savage X Fenty Wiki
United Dual Complete Providers
People Portal Loma Linda
This Modern World Daily Kos
Foodland Weekly Ad Waxahachie Tx
I Touch and Day Spa II
Condogames Xyz Discord
Les Rainwater Auto Sales
25Cc To Tbsp
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
Bjerrum difference plots - Big Chemical Encyclopedia
Shreveport City Warrants Lookup
Valic Eremit
Lines Ac And Rs Can Best Be Described As
Chime Ssi Payment 2023
Bidrl.com Visalia
Star Wars Armada Wikia
Generator Supercenter Heartland
Ts Modesto
Kltv Com Big Red Box
Joplin Pets Craigslist
Exploring TrippleThePotatoes: A Popular Game - Unblocked Hub
Pitco Foods San Leandro
Family Fare Ad Allendale Mi
Ludvigsen Mortuary Fremont Nebraska
Wsbtv Fish And Game Report
Evil Dead Rise (2023) | Film, Trailer, Kritik
What Does Code 898 Mean On Irs Transcript
Cdcs Rochester
Topos De Bolos Engraçados
Top 25 E-Commerce Companies Using FedEx
Lcwc 911 Live Incident List Live Status
Trivago Anaheim California
Www Craigslist Com Atlanta Ga
Walmart 24 Hrs Pharmacy
Movie Hax
Human Resources / Payroll Information
Motorcycles for Sale on Craigslist: The Ultimate Guide - First Republic Craigslist
25 Hotels TRULY CLOSEST to Woollett Aquatics Center, Irvine, CA
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6046

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.